Ценообразуване

Колеги, радвам се да ви уведомя, че новата и финална версия вече е на лице:

линк за Project Estimator

Върху програмата все още се работи, но е във вид готов за тестване. Следващите редове са кратко въведение в направеното до тук.

По –  долу се вижда основният екран от програмата. В горната част се намират табове с панели за редактиране. Таблицата намираща се в центъра е просто примерна и подлежи на редактиране, т.е. видовете колони, техния брой и информацията, която показват зависи от потребителя(т.е. подлежи на редактиране).

Основен екран
Основен екран

Това е основното меню. Все още се работи по функциите, които са сиви.

Главно меню
Главно меню

Това е справката за труд. Алтернативни такива има за материали и механизация. Върху обобщената справка все още се работи.

Извадка за труда
Извадка за труда

В прозореца показан по – долу се виждат резултатите от анализа. Под името на позицияа се виждат 3те таба на анализа. Туг е показан таба „Резултати“, а останалите са показани в следващите изображения.

Преглед на анализ
Преглед на анализ

Това е таба за редактиране на анализ.

Редактиране на анализ
Редактиране на анализ

Този таб е по интересен. Програмата работи със собствен синтаксин на анализи. Тук може да се редактира ръчно.

Код на анализа
Код на анализа

Както бе спомената в началото на страницата колоните на основната таблица могат да се редактират. Това е диалога със списък от видовете таблици, които могат да се изберат (например таблиците могат да бъдат КС, КСС, Цена за труд, Допълнителни разходи и мн. др. по желание на потребителя)

Списък на таблици
Списък на таблици

Този диалог е за редактиране на конкретен вид таблица.

Редактиране на вид таблица
Редактиране на вид таблица

.

.

.

6 мнения за “Ценообразуване

 1. Здравей, това което правиш е страхотно. Моля да ми зипратиш програмата. Аз работя на Building Manager старата версия – отпреди 4,5 години и ето какво може да се подобри – 1 – да могат да се добавят ресурси за 1 вид работа към друг вид автоматично като се прави собствен анализ. 2 – to find and replace автоматично позиции в цялата сметка; 3 – едно много глупаво нещо – да се пре-смятат автоматично ресурси при разл. мерни единици – коагто някой общинат набере 100 кв. м. вместо 1 кв. м. да не ми се налага ръчно да преизчислявам ресурсите; 4 – в моята версия не винаги работи преноса на цени от един обект към друг, би било страхотно да има функция (като в складовата програма на офиса) да предлага средна цена програмата на база на осреднени стойности от досегашни обекти или да си избираш период – за 2010 година средна цена на битум примерно, която си залагал. Пожелавам ти успех и ако мога с нещо да ти помагам – горе ми е мейла – но не рабирам от програмиране и това много ме изнервя :]

 2. Привет, приветствам това което правиш и те уверявам че вече прогвах някой от продуктите,които си предложил. Ако може ми изпрати програмата „Ценообразуване” . Аз работя на Gaudy Projekt и Building Manager, но ми се иска да пробвам и с това което ти си направил.
  Пожелавам ти успех!!!
  Ако мога с нещо да бъда полезна с удоволствие ще се отзова.
  neli.grozeva@sbs-bg.com

 3. Здравейте,
  бих искала да ми изпратите програмата „Ценообразуване“, за тестване в пробен период.

 4. Имате ли решение на проблема с ценообразуването при едросерийните производства. Там цената зависи не само от вложените разходи, но и от обема на поръчаното количество. Обикновено се предлагат „стъпаловидни“ цени: една цена за малки количества, друга за средни и трета за големи количества. Например – ако нормалната цена на база реални разходи при 100% уплътнен капацитет (над 5000 бр./месец) е 1 лев за единица изделие, то за по-малки количества цената е: 1,50 лева/бр. за количества от 2000 до 5000 броя ; 2 лева/бр. за количества от 500 до 1999 броя; 2,50 лева/бр. за количества от 100 до 499 бр.. Масово се работи на този принцип, но веднага става ясно, че този метод има много недостатъци. Първо: няма как нормата на рентабилност да е една и съща в рамките на едно и също стъпало, т. е. при стъпалото 500-1999 броя 2 лева ако са добри при 1999 броя, то при 500 броя ще са на загуба. Второ: ако хипотетично на клиента са му нужни 499 броя, то той следва да заплати за тях по 2,5 лева за бр., но той лесно може да добави още една бройка и да влезе в по-изгодното за него стъпало и така да плати с 0,50 лева по-малко на брой, а това ще доведе до 250 лева загуба за фирмата.
  Явно е необходим алгоритъм, който да генерира точна цена за точно количество. Имате ли предложение ?

 5. Здравейте, възможно ли е да я тествам, ще се радвам ако мога да бъда полезен със съвети и предложения.
  email: koko_marinov@abv.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s