Ръководства

Нашата цел е да създаваме инструменти за строително ценообразуване, количествени сметки и графициране. За да можем да доставяме успешно до вас нашите продукти е от първостепенно значение да покажем как се работи с тях. Това е целта на тази секция.

Освен писането на ръководства, статии ние и заснемаме видеокурсове. За момента сме заснели три видеокурса, от които единият е за Project Estimator, а другите два видеокурса са за MS Project, съответно за начинаещи и напреднали.

.

Видеокурс за Project Estimator


babfb490-73aa-4a7e-b764-25c1e01f2d93

Това е най – бързият начин да се запознаете с нашият основен продукт и помощните програми към него.

Видеокурсът е разделен на серия от модули в, които подробно се разглежда как една количествена сметка се импортира от Excel, остойностява се с анализи и за финал анализите се експортират отново в Excel.

Научи повече

Ръководства


Project Estimator
е ценообразуващ софтуер с вградени бази данни от разходни норми.
[към ръководството]

PE Base
е програма за съставяне на бази данни от разходни норми и ценоразписи.
[в процес на писане]

QArm
Ръководство за вадене на армировка.
[към ръководството ]

DiArm
Ревизиране на промени в армировъчни планове.
[към ръководството ]

Qmrn
е програма за пресмятане на кофража и бетона на единични и ивични фундаменти.
[в процес на писане]

СБК
Ръководство за вадене на кофраж и бетон на стълибща.
[към ръководството ]

QSlab
Пресмятане на количествата на бетон и кофраж на хоризонтали.
[към ръководството]

QLum
Пресмятане на количествата на бетон и кофраж на вертикали.
[към ръководството]

Equan
Ръководство за пресмятане на земни маси.
[към ръководството]

МЛ
Ръководство за ползване на електронната мащабна линия.
[към ръководството]

.
.
.

Ръководства и статии за Microsoft Project


Нека да започнем с нещо по – леко и интересно, като например, кога е създаден Microsoft Project, кой го е създал, как е изглежал и как се е променял през годините. Тази статия не е толкова пълна с информация, но се надявам скоро да мога да я разширя с допълнителни детайли по темата.

Microsoft Project от 1980 до версия 2016

Microsoft Project от 1980 г. до сега, timeline

Timeline за развитието на версиите на Microsoft Project през годините.

.

През 1980 г. Роб Бредхов започва работа по програмата. Тогава той е служител на IBM, които съвместно с Microsoft работят по създаването на операционната система OS и OS/2 …

Към статията

.
.
Ако статията ви е била интересна това не е обезпокоително. И на нас ни харесват подобни теми.

За графицирането сме създали два отделни блога, които се наричат Free Slack и Total Slack. Намирате ли метафората? Ако не тези блогове са добро място от, което да почнете да изучавате различни техники и термини при правенето на графици.

.

Free Slack


Free Slack е блога с ръководства за Microsoft Project на български. Освен ръководства в него има линкове, термини и т.н. В тази връзка графици се правят и на други програми освен MS Project. Там можете да откриете линкове към тях.

Free Slack

.

Total Slack


Total Slack съответно има подобно съдържание, но е на английски. В момента, като проект е още в началото си, но с времето ще бъде развиван.

Total Slack

Курсове на живо


При групи по – големи от 5 човека може да се организира и курс на живо. Целта на курсовете на живо са да се сформира специфична програма, която да пасне по – добре на участниците в него.

Научи повече

.
.

Видеокурсове за Microsoft Project


Заснети са два видеокурса за Microsoft Project. Делението им се получи ествествено, като в първия се набляга на базови неща, като работа с таблици, работа с gantt chart, обвързване на задачи, принципи на работа с календари и т.н.

Работа с Microsoft Project

.
.

Във вторият видеокурс се разглеждат в най – общ план как се правят формули в Microsoft Project и какви са практическите им приложения. Това е основната тема, но към нея са добавени модули в, които се разглеждат допълнителни графични елементи, като timeline или dashboard.

Формули в Microsoft Project

.
.
.